Exkluzívna RODINNÁ VILA, ocenená architekmi, Košice Sever

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Ponúkame na predaj jedinečný a nadčasový rodinný dom/vilu, nachádzajúci sa vo vyhľadávanej lokalite Košice I – Sever, v blízkosti Botanickej záhrady (kat. územie: Severné Mesto).

Rodinný dom stojí na pozemku o výmere 723 m2, z toho zastavané plochy a nádvoria o výmere 167 m2 a záhrady o výmere 556 m2; úžitková plocha cca 300 m2.

Rodinná vila sa nachádza v nepriechodzej ulici (používaná len jej obyvateľmi s minimálnou dopravou), a disponuje v porovnaní so susedným nehnuteľnostiam najväčším pozemkom (takmer dvojnásobne). Koncept stavby tejto jedinečnej nehnuteľnosti (tzv. severský typ) je v danej lokalite ojedinelý.

Nehnuteľnosť prekvapí svojou otvorenosťou a vzdušnosťou v interiéri – otvorený priestor tejto vily (vzorom bola koncepcia Raumplan-u) umožňuje skutočné rodinné spolužitie, pričom každému zároveň poskytne aj dostatok súkromia a oddychu. Súkromie obyvateľov v exteriéri zabezpečí bohatá vegetácia záhrady (ovocné stromy), ako aj orientácia domu.
Autorom nadčasového architektonického návrhu tejto modernej vily zo 70.-tych rokov je popredný slovenský architekt Ing. arch. Pavol Merjavý (ktorého tvorba bola ocenená Cenou Dušana Jurkoviča za architektúru, Cenou Cypriána Majerníka za výtvarné umenie, aj Cenou primátora mesta Košice).


V nehnuteľnosti boli realizované čiastkové rekonštrukcie (výmena okien za eurookná, apod.), celkovo bolo o ňu nadmieru dobre postarané.

Po vstupe do domu sa nachádza predsieň, oddelená od následných priestorov dverami (výhodné najmä v zime), nasleduje izba pre hostí (vrátane samostatnej kúpeľne, WC); krásnymi drevenými schodmi sa dostávame do hlavného traktu domu, kde nás čaká priestranná obývačka s 6 metrov širokým pásovým oknom otvárajúcim pohľad do záhrady.
Obývačka, barpultom prepojená s kuchyňou (z ktorej sa ide do špajze), s výstupom polposchodím do súkromnej časti domu a dvermi na terasu domu (z ktorej sa dá dostať do záhrady domu), je veľkorysým priestorom pre možné budúce úpravy jej usporiadania – veľký krb dotvára rodinnú atmosféru, a tvorí srdce domu. Dômyselným prvkom priestoru je jeho na severnu stranu sa zvažujúci strop s dreveným obložením, sklon ktorého umožnil umiestnenie opäť 6m širokého luxferového pásového okna, ktoré osvetľuje priestor z južnej strany a prispieva tak k jeho jedinečnej atmosfére.
Súkromná časť domu, z každej izby (spálňa s loggiou, 2 x detská izba) hľadiaca do ulice, poskytuje okrem výhľadov do exteriéru, takisto aj do interiéru na celú obývaciu časť, a z nej i na záhradu a okolie; kúpeľňa je prepojená s toaletou.
Keďže je celý rodinný dom podpivničený, poskytuje dostatok úložného a odkladacieho priestoru – okrem technického zázemia tu nájdeme práčovňu, sklad, miestnosť kedysi slúžiacu ako fotodielňa, a samozrejmosťou je veľká dvojgaráž s montážnou jamou; možný výstup na dvor z pivničnej časti domu.


Lokalita a charakter tejto nehnuteľnosti predurčuje jej jedinečnosť, a zvýšenie jej trhovej hodnoty i do budúcna.

Druh takejto nehnuteľnosti sa v zásade nepredáva, ale dedí v rámci rodiny! Nehnuteľnosť je pripravená na okamžité bývanie; možnosť hypotekárneho úveru. Odporúčame vidieť!

Podobné realitné ponuky