Vodný hrad vo Veľkých Uherciach

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Ponúkame Vám na predaj objekt v obci Veľké Uherce. Plocha: úžitková 780m2, pozemku 1788m2.

Objekt bol postavený ako vodný hrad na zač. 14. storočia, je situovaný v centrálnej časti obce veľké Uherce, súpisné číslo 29 v okrese Partizánske v tesnej blízkosti opevnenia kaštieľa. V rokoch bol v objekte situovaný archív ŠTB a neskôr v rokoch slúžil ako kultúrny dom s vybavením zahrňujúcim spoločenskú sálu s javiskom na 3. NP a maloobchodnými priestormi na 1.NP.V roku 1992 bola v objekte zriadená výroba topánok, kedy boli zosilnené trámové stropy na 2.NP, čiastočná sanácia 2.NP a 3.NP a čiastočne opravený krov. Od roku 2012 je objekt nevyužívaný.V súčasnosti je objekt pripojený na prívod elektrickej energie, plynu, pitnej vody a kanalizácie.

V priestoroch kotolne sa nachádza nový plynový kotol, rozvádzače a stojatý zásobníkový ohrievač vody. Systém vykurovania je plne funkčný, je však nutné vymeniť vykurovaciu sústavu a vykurovacie telesá na 2.NP a 3.NP . Prvé podlažie nie je vykurované.

Objekt je trojpodlažný bez suterénu. Podlažia sú vzájomne prepojené centrálnym schodiskom (okrem 1.NP). Objekt je zastrešený sedlovou strechou z vlnovkovej azbestovej krytiny- eternitu. V súčasnosti sú v objekte situované priestory kotolne, chodieb, skladov, kancelárií, výrobných miest a spoločenských priestorov.

Umiestnenie inžinierskych sietí je mimo riešenej parcely, preto nie je potrebná ich prekládka a ani nebudú ohrozené stavebnými prácami. Inžinierske siete sú vedené ako podzemné pozdĺž hlavnej miestnej komunikácie.V objekte sa nachádzajú odsávacie potrubia škodlivín z obuvníckej výroby

Stavebný pozemok nespadá do žiadnych ochranných pásiem, ani do častí chránených prírodných území.K východnej stene objektu boli v minulosti pridružené budovy stajní, ktoré boli však v sedemdesiatych rokoch zbúrané. Zachovali sa po nich základové pásy v zemi, ktoré umožňujú určiť ich rozmery a v súlade s archívnymi zaznamami ich možnú budúcu rekonštrukciu.

V blízkosti riešeného pozemku sa nachádza opevnenie kaštieľa s kaštieľnym parkom. Pozemok sa nachádza na rovinatom území s miestnou terénnou vyvýšeninou pri vstupe do objektu a jeho povrch je zatrávnený. Budova sa nenachádza na území pamiatkovej zóny, ani mestskej pamiatkovej rezervácie, a je mimo územia, v ktorom uplatňuje svoj záujem štátna pamiatková starostlivosť.

Objek nie je pamiatkovo chránený.

Cena 102 990 €

Ceny uvedené v ponuke sú KONEČNÉ a bez akýchkoľvek ďalších poplatkov! V cene je kompletný právny servis, vypracovanie zmlúv,vklady na kataster aj s poplatkami, notárske overenia + možnosť využitia ďalších služieb ako financovanie, znalecký posudok, projektovanie a zrealizovanie vašich predstáv.

Podobné realitné ponuky - Zvláštne nehnuteľnosti, Partizánske