REZERVOVANÝ Malý Provinčný dom, centrum Spišská Nová Ves

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Číslo ponuky: 8115 - Ponúkame exkluzívne na predaj ATRAKTÍVNY INVESTIČNÝ OBJEKT tzv. "MALÝ PROVINČNÝ DOM", historickú budovu nachádzajúcu sa v úplnom centre mesta Spišská Nová Ves. Dom bol funkčnou súčasťou komplexu Provinčného domu, v ktorej sídlili administratívne a súdne orgány provincie z dôb, kedy Spišská Nová Ves bola sídlom provincie trinástich, neskôr šestnástich spišských miest. Objekt je situovaný v bezprostrednej blízkosti námestia a Levočskej brány, ktorou prechádzala hlavná historická cesta medzi Levočou a Rožňavou.Objekt bol postavený v roku 1787, budova napriek svojmu pôvodnému poslaniu ako dôležitej administratívnej budovy však nie je zapísaná ako národná kultúrna pamiatka.

Objekt je trojpodlažný objekt v radovej zástavbe, čiastočne podpivničený. Zastavaná plocha domu je 172 m2, rozmery 16,1 x 10,7 m. Základy ako aj obvodové múry na prízemí sú kamenné, stropy klenbové, strecha sedlová, krytina škridľa Bramac. Dom je v prebiehajúcej rekonštrukcii - rekonštruovaná strecha, na poschodí boli zrealizované stavebné úpravy - podlahy, omietky, elektroinštalácia. K dispozícii je projektová dokumentácia pre vydanie stavebného povolenia z roku 2004, ktorá riešila kompletnú rekonštrukciu domu na účely ubytovacieho zariadenia - turistickej ubytovne** vrátane nadstavby podkrovia. Riešená kapacita zariadenia bola plánovaná celkom 13 izieb, s celkovou kapacitou ubytovania 30 stálych lôžok.

Dom má v súčasnosti 2 samostatné vstupy - dva priamo z chodníka z Levočskej ulice, prístup do domu je možné zriadiť aj cez dvor v zadnej časti domu. Dom má napojenie na inžinierske siete - el. energia, voda, kanalizácia, možné je napojenie na plyn.

Nehnuteľnosť s historickou hodnotou a atmosférou má polyfunkčné využitie - obchodné, administratívne priestory ale aj s možnosťou prestavby na ubytovanie či bývanie.

Podobné realitné ponuky - Budova, Spišská Nová Ves

Markušovce (county Spišská Nová Ves)
Predaj 155.000,- €
Markušovce (county Spišská Nová Ves)

Ponuka na predaj budovy v Markušovce, ulica Slovenská.Predaj pozemku podľa GP a stavba.Cena dohodou možná.155.000 EUR za celok...

Budova 509 m2 Markušovce / Slovenská 256
Názov Cena Druh Plocha Lokalita Typ
Markušovce (county Spišská Nová Ves) 155.000,- € Budova 509 m2 Markušovce
Slovenská 256
predaj