Veľký dom Olaszliszka, Maďarsko

Ľutujeme, ale ponuka ktorú hľadáte, bola odstránená. Našou snahou je zverejňovať len aktuálne ponuky.

Ponúkame na predaj veľký dvojgeneračný rodinný dom nachádzajúci sa v Maďarsku v obci OLASZLISZKA (25 km od Slovenského Nového Mesta / Sátorajújhely, smer Sárospatak), na okraji Tokajskej vinohradníckej oblasti.
Tento rodinný dom, stojaci v tichej uličke obce (nová asfaltka) mimo hlavnej cesty, sa nachádza na pozemku o výmere 15 árov; bol postavený v roku 2000 z kvalitných materiálov - strešná krytina BRAMAC (najvyššia rada), tehla POROTHERM 40. Postavený bol za účelom bývania dvoch rodín (dvojgeneračný rodinný dom so samostatnými vstupmi), pričom po úpravách a dokončení je možnosť nehnuteľnosť využívať na penzión. V spodnej časti sú 3 izby, kuchyňa so špajzou, kúpeľňa s WC. Na poschodí sú tiež 3 izby, kuchyňa so špajzou, kúpeľňa s WC.
Nutné dokončiť.
Pozemok je dostatočne veľký a ponúka možnosť súkromia, k dispozícii krásna a veľká pôvodná kamenná podzemná pivnica; možnosť v budúcnosti dokúpiť vedľajší pozemok.

Obec Olaszliszka je známa už z 13.-teho storočia a má bohatú a pútavú históriu – samotné pomenovanie dostala z čias uhorského Kráľa Bela IV., ktorý dal v danej oblasti vysadiť vinič (sadenice pôvodom z Talianska – maďarsky OLASZ, a v tejto súvislosti ju aj spomína panovník vo svojom liste nazvanom LYSKA/LISZKA).
Nakoľko sa pôvodní vinári z Talianska usadili na pravom brehu rieky Bodrog (a teda aj založili Olaszliszku), vytvorili tu „pevnú“ komunitu vinárov a celú vinohradnícku oblasť (pár kilometrov sa odtiaľ nachádza aj Mesto Tokaj, podľa ktorého je pomenovaná celá táto oblasť až na Slovensko, mesta ležiaceho na sútoku riek Bodrog a Tisa).
Obec sa za posledné roky vzmáha aj čo sa týka turizmu – slnko, víno, maďarská pohostinnosť a história - to je všetko, čo bude podčiarkovať ráz tejto osobitej obce v budúcne – nový „Múr nárekov“ vystavaný v centre obce na základoch pôvodnej synagógy, zrekonštruovaný židovský cintorín, plánovaná rekonštrukcia kaštieľa so silnou podporou niekedy tu široko žijúcej židovskej komunity, ktorá sa tu chodí takmer na mesiac modliť v počte niekoľko tisíc ročne na cintorín aj k domu niekdajších ich národovcov – rabínov, pričom jeden bol zázračným liečiteľom a jeho liečiteľské schopnosti predčili akéhokoľvek vychýreného lekára v danej dobe; spolu v spojení s históriou neďalekej obce Bodrogkeresztúr (kde žil ďalší rabín, ktorý bol jasnovidec a nejednému svojmu národovcovi „poradil“ dobre natoľko, že sa stal milionárom), to sú všetko predpoklady budúcej potreby zriaďovania penziónov na ubytovanie hostí celoročne (je tu čo obdivovať v lete aj zime).

V cene je kompletný maďarský právny servis spolu s dvojjazyčnou kúpnou zmluvou (autorizovaný právnik spolu s autorizovanou tlmočníckou firmou), vklad na kataster spolu s poplatkami, prepis médií, tlmočenie - mimo vybavenia lakcím karty - lakcím kartu nevieme vybaviť.

Podobné realitné ponuky

Rodinný dom Sárazsadány - Maďarsko
Predaj 21.500,- €
Rodinný dom Sárazsadány - Maďarsko

BROKER-REAL ... realitná kancelária ponúka na predaj 2 izbový Rodinný dom v obci Sárazsadány - Maďarsko. Sárazsadány je vzdialená 9 km od Sárospatak a 26 km od Mád .Hlavnú stavbu tvorí...

Rodinný dom 68 m2 SÁRAZSADÁNY / Futrinka
Názov Cena Druh Plocha Lokalita Typ
Rodinný dom Sárazsadány - Maďarsko 21.500,- € Rodinný dom 68 m2 SÁRAZSADÁNY
Futrinka
predaj